Aufsatz(elektronisch)15. Juli 2015

The Rise of a Middle Class in East and Southern Africa: Implications for Food System Transformation

In: Journal of international development: the journal of the Development Studies Association, Band 27, Heft 5, S. 628-646

Verfügbarkeit an Ihrem Standort wird überprüft

Abstract

AbstractWe show five points regarding the middle class in developing East and Southern Africa: (1) 55 per cent of the region's middle class—37 per cent of the 'non‐vulnerable' middle class—is rural; (2) 61–83 per cent of the middle class's food is purchased; (3) processed food occupies 70–80 per cent of the class's food expenditure, with similar shares in urban and rural areas; (4) perishable products account for 44–55 per cent of the class's expenditure. Policy attention to processing and to food products 'beyond‐grains' thus needs to be 'mainstreamed'; and (5) the import share of food expenditure does not rise with income in urban areas. © 2015 The Authors. Journal of International Development published by John Wiley & Sons, Ltd.

Sprachen

Englisch

Verlag

Wiley

ISSN: 1099-1328

DOI

10.1002/jid.3107

Problem melden

Wenn Sie Probleme mit dem Zugriff auf einen gefundenen Titel haben, können Sie sich über dieses Formular gern an uns wenden. Schreiben Sie uns hierüber auch gern, wenn Ihnen Fehler in der Titelanzeige aufgefallen sind.